ПОЛИУРЕТАНОВА ПЯНА ИЛИ ДУНАПРЕН ?

ПОЛИУРЕТАНОВА ПЯНА ИЛИ ДУНАПРЕН ?

Каква е разликата между полиуретановата пяна и дунапрена, и кое е по-качественото ?

Осъзнаваме, че с това си твърдение, ще поставим в смут много от читателите, но дунапрена е другото име на полиуретановата пяна !

Името "дунапрен" е по-разпространено в българските ширини, заради едноименния завод за дунапрен в Русе. В действителност това е един и същи материал.
От специалистите е общоприето да се използва името полиуретанова пяна, но на много места се срещат и производните - пенополиуретан, полиуретанова пяна, полиуретан, дунапрен, пяна, а много често незапознатите хора го наричат "прост дунапрен" или "гъба".

Това не трябва да ви учудва и разколебава. Полиуретнаовата пяна е еволюирала през годините и в момента се произвежда в супер модерни лаборатории и производствени бази. Производствения процес се следи от зоркото око на специалистите.

Полиуретановата пяна е един от най-често използваните материали в производството на матраци, топ матраци и възглавници.

Това което различава една от друга пяна е обемното и тегло. Колкото по-голямо е обемното тегло, толкова по-издръжлив ще бъдед вашият матрак на натоварвания.

Друго важно нещо е да разграничим полиуретановата пяна от HR пяната и мемори пяната.

В матраци Sleepy изполваме висококачествена полиуретанова пяна с висока плътност и гарантираме дългият живот на вашият матрак.