ЗА ВЪПРОСИ И ПОРЪЧКИ
0895 51 00 77

  • Начало
  • Полиуретанова пяна или дунапрен ?

Полиуретанова пяна или дунапрен ?

Каква е разликата между полиуретановата пяна и дунапрена, и кое е по-качественото ?

Осъзнаваме, че с това си твърдение, ще поставим в смут много от читателите, но дунапрена е другото име на полиуретановата пяна !

Името "дунапрен" е по-разпространено в българските ширини, заради едноименния завод за дунапрен в Русе. В действителност това е един и същи материал.
От специалистите е общоприето да се използва името полиуретанова пяна, но на много места се срещат и производните - пенополиуретан, полиуретанова пяна, полиуретан, дунапрен, пяна, а много често незапознатите хора го наричат "прост дунапрен" или "гъба".

Това не трябва да ви учудва и разколебава. Полиуретнаовата пяна е еволюирала през годините и в момента се произвежда в супер модерни лаборатории и производствени бази. Производствения процес се следи от зоркото око на специалистите.

Полиуретановата пяна е един от най-често използваните материали в производството на матраци, топ матраци и възглавници.

Това което различава една от друга пяна е обемното и тегло. Колкото по-голямо е обемното тегло, толкова по-издръжлив ще бъдед вашият матрак на натоварвания.

Друго важно нещо е да разграничим полиуретановата пяна от HR пяната и мемори пяната.

В матраци Sleepy изполваме висококачествена полиуретанова пяна с висока плътност и гарантираме дългият живот на вашият матрак.

 

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки